Ontdek de schoonheid en geschiedenis van Thorn !

Uniek in de hele wereld

In en rond Thorn is veel te beleven en te doen. Verschillende wandel- en fietsroutes door bossen en moerassen en in de zomer is het heerlijk zwemmen in de grindgaten langs de Maas. Wij kunnen u vertellen over de leukste plekken en de mooiste routes.

Het witte stadje heeft een unieke geschiedenis die terug gaat tot het eerste millennium. Meer dan 800 jaren zwaaiden adellijke dames de scepter in Thorn. Zij spraken zelf recht en sloegen hun eigen munt. Thorn was welvarend en rijk.

In het middeleeuwse centrum lijkt alles te hebben stil gestaan, behalve de tijd. Overal vind je sporen van de bijzondere geschiedenis. In het museum wordt het verhaal van de adellijke Stiftdames verteld en de majestueuze Abdijkerk herbergt tal van schatten. Een bezoek is zeker de moeite waard!

Wat is er te doen ?

Muziekevenementen : in het voorjaar en de zomer zijn er tal van muzikale festiviteiten in diverse genres (van klassiek tot modern) op de Abdijhof

Maar ook de rest van het jaar is er vanalles te beleven in Thorn en/of de nabije omgeving :

Wat is er te zien ?

De rijke historie van Thorn is een unieke culturele beleving die zorgvuldig wordt onderhouden en op verschillende manieren te bezichtigen is. 

Een wandeling door het middeleeuwse centrum is al een attractie aan zich, maar bezoek ook zeker eens :

Waar kunt u eten ?

Ook uw eetlust komt u niets te kort in ons picturesque dorpje. Van een heerlijk borrelplankje bij een fris glas Limburgs bier tot aan gastronomische hoogstandjes. Voor ieder wat wils.

Heeft u specifieke wensen ? Dan informeren we u graag tijdens een verblijf over de mogelijkheden, bekijk bijvoorbeeld eens :

Maak een stedentrip

Door de centrale ligging van Thorn heeft u ook de mogelijkheid om diverse steden te bezoeken in onze provincie maar ook Belgie en Duitsland zijn op steenworp afstand te bereiken. 

 

BELEEF DE GASTVRIJHEID VAN THORN ZELF